عوامل موثر بر رضایت شغلی

عوامل موثر بر رضایت شغلی

حقیقت این است که قرار نیست ما با کار در هر شغلی، احساسی از رضایت یا خوشبختی داشته باشیم. زمان آن رسیده است که با خودمان کمی بیشتر صادق باشیم. در اینجا ممکن است عده‌ای قبل از ورود به یک شغل خاص، به تعریف و تمجید از آن شغل بپردازند. به عنوان مثال ممکن است گروهی از داوطلبان کنکور سراسری، رشته‌های پزشکی را به سایر رشته‌ها، از جمله رشته کشاورزی ترجیح دهند. دلایل نیز ظاهرا به شخصیت و موقعیت اجتماعی در صورت تحصیل در رشته پزشکی و نیز درآمد بسیار خوب پزشکان بازمی‌گردد.

اما آیا این دلایل برای رضایت شغلی کافی هستند؟ اگر پاسخ شما مثبت است، پس لطفا بگویید چرا هر ساله عده‌ای از دانشجویان رشته‌های پزشکی انصراف داده و یا حتی در صورت فارغ‌التحصیلی، هرگز طبابت نکرده‌اند؟! پس اگر شما هم برای یافتن عوامل موثر بر رضایت شغلی کنجکاو هستید، ادامه این مطلب قطعا برای شما است.

چرا رضایت شغلی اهمیت دارد؟

سوالی که در اینجا مطرح می‌شود این است که چرا اصلا باید از شغل خود راضی باشیم؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که انسان موجودی است مختار و به طور غریزی نمی‌خواهد کاری را از روی اجبار انجام دهد، در حالی که هیچ لذتی از انجام آن نمی‌برد.

چرا رضایت شغلی اهمیت دارد

بنابراین حتی اگر یک شغل از نگاه اکثریت جامعه عالی و فوق‌العاده به نظر برسد، اما ممکن است از نظر یک نفر هیچ جذابیتی نداشته باشد. اما چه عوامل و معیارهایی روی حس رضایت ما از یک شغل تأثیر می‌گذارند؟ برای یافتن پاسخ این سوال، لطفا ادامه این مطلب را مطالعه کنید.

عوامل موثر بر رضایت شغلی کدامند؟

بر طبق نظر جیکوب مورگان (Jacob Morgan)، نویسنده و سخنران انگیزشی، عوامل موثر بر رضایت شغلی را می‌توان به مواردی که در ادامه آورده شده است، تقسیم‌بندی نمود:

–         دریافت تشویق برای کاری که انجام می‌دهید

–         داشتن روابط بسیار خوب با همکاران

–         برقراری تعادل بین زندگی و کار

–         داشتن روابط خوب با سرپرستان و مدیریت

–         پایداری مالی یک شرکت یا سازمان

–         یادگیری و پیشرفت شغلی

–          امنیت شغلی

–         حقوق و درآمد ثابت اما جذاب

–         فعالیت شغلی جذاب

–         ارزش شرکت

ذکر این نکته ضروری است که هر یک از عوامل موثر بر رضایت شغلی ممکن است از اولویت متفاوتی برای افراد مختلف برخوردار باشند. به عنوان مثال، برخورداری از حقوق ثابت و خوب می‌تواند جذابیتی فوق‌العاده برای گروه زیادی از کارجویان باشد. این افراد معمولا ترجیح می‌دهند در مشاغل دولتی مشغول به کار شوند که اتفاقا از ثبات و امنیت شغلی نیز برخوردار هستند.

عوامل موثر بر رضایت شغلی

اما برای عده دیگری ممکن است داشتن تشویق‌های شغلی متناوب، انگیزه‌ای برای ادامه فعالیت در یک سازمان باشد. این افراد از اینکه کار آنها دیده نشود ناراحت و بی‌انگیزه می‌شوند. بنابراین هر کدام از عوامل موثر بر رضایت شغلی در هر فردی، جذابیت متفاوتی را ایجاد می‌کنند.

کلام آخر

شاید این موضوع را فراموش کرده‌ایم که: «باید برای زندگی‌کردن کار کنیم، نه برای کارکردن زندگی کنیم». در غیر این صورت تا حدود سن 60 سالگی کار کرده و در نهایت نیز، با این زندگی خداحافظی خواهیم کرد. اما آیا شما می‌خواهید بدون داشتن حس رضایت از یک شغل، تا سن بازنشستگی خود کار کنید؟! بنابراین بهتر است هرچه سریع‌تر در مسیر رضایت شغلی خود قرار بگیرید.

به همین دلیل نیز در این مطلب با معرفی عوامل موثر بر رضایت شغلی، دلایلی که یک فرد می‌تواند از یک شغل احساس رضایت نسبی یا کامل داشته باشد را معرفی کردیم. چنانچه به مطالعه بیشتر در این زمینه علاقه‌مند هستید، پیشنهاد می‌کنیم مطلب موجود در این لینک را نیز مطالعه کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.