ترس ها در زندگی

ترس ها در زندگی

همه ما در زندگی شرایطی را تجربه کرده‌ایم که در آن احساس ناامنی و عدم ثبات داشته‌ایم. این موضوع بسیار طبیعی است که انسان همواره به‌دنبال شرایطی ایده‌آل برای زندگی است و اصلا تمایلی برای مواجه‌شدن با شرایط ناخوشایند را ندارد. همه ما منطقه امنی داریم که خارج شدن از این منطقه امن برای ما کاری بسیار دشوار و چالش‌برانگیز محسوب می‌شود. اما باید بپذیریم که زندگی دارای بالا و پایین‌های بسیاری است.

درحقیقت هر موجود زنده‌ای برای ادامه بقای خود باید بجنگد! احتمالا این جمله را شما نیز شنیده‌اید که به قطار ایستاده کسی سنگ نمی‌زند. بنابراین کسانی که به‌دنبال تغییر شرایط خود یا بهتر بگوییم به‌دنبال آمال و آرزوهای خود هستند، باید در انتظار ناملایمات بیشتری در مقایسه با سایرین باشند. در این مطلب ضمن نگاهی به ترس ها در زندگی انسان، قصد داریم چند روش مقابله با این حس را نیز خدمت شما معرفی کنیم. پس لطفا تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.

چرا می‌ترسیم؟ آیا ترس چیز خوبی است؟

ترس ها در زندگی

انسان دارای عواطف و احساسات مختلفی است. حس شادی، غم، اضطراب، عشق، نوع‌دوستی، مسئولیت‌پذیری و دلسوزی، تنها برخی از انواع احساسات و عواطف انسانی هستند. یکی از احساساتی که همه ما آن را تجربه کرده‌ایم، حس ترس در زندگی است. اما ترس‌ها در موقعیت‌های مختلف زندگی خود را به ما نشان می‌دهند.

تصور کنید یکی از اهداف شما قبولی در رشته پزشکی و تحصیل در یک دانشگاه معتبر باشد. حال این هدف را کمی بزرگ‌تر کرده و تصور کنید یکی از آرزوهای شما در زندگی تحصیل در رشته پزشکی باشد. در شرایطی که شما در کنکور سراسری شرکت کرده‌اید و منتظر نتیجه آن هستید، ترس از قبول‌نشدن و دست نیافتن به این رویا می‌تواند کاملا منطقی باشد.

بنابراین عدم توانایی ما در کنترل شرایط به‌شکلی که مورد پسند ما باشند، یکی از دلایل اصلی بروز ترس ها در زندگی است. اما حس ترس مانند بقیه احساسات حسی بسیار ضروری برای هر انسانی است. تصور کنید اگر ترس از تصادف با خودروی در حال حرکت نداشته باشید، تا چه اندازه ممکن است جان خود را به خطر بیندازید. درحقیقت ترس لازمه بقای هر موجود زنده‌ای است.

بدون ترس حتی پیشرفت و کوشش نیز معنای مشخصی نخواهد داشت. چراکه اگر از بودن در شرایط فعلی احساس ترس و نارضایتی نداشته باشید، قطعا برای تغییر آن نیز اقدامی نخواهید کرد. درنتیجه ترس به‌خودی خود حسی کاملا منطقی و ضروری برای هر انسانی است. اما چه زمانی ترس ها در زندگی آسیب‌رسان می‌شوند؟ درحقیقت زمانی ترس ها در زندگی مانعی برای زندگی عادی ما هستند که مدت زمان این ترس‌ها طولانی بوده یا به‌دلیلی غیرموجه رخ داده باشند.

ترس ها در زندگی

به‌عنوان مثال تصور کنید فردی از ترس ابتلا به بیماری کرونا بعد از شستشوی دست‌ها و استفاده از مواد ضدعفونی کننده، باز هم حس ترس از بیماری را داشته باشد و دائما دست‌های خود را به‌گونه‌ای وسواس‌گونه شسته یا ضدعفونی کند. اما برای مقابله با ترس در زندگی به راه‌کارهای ارائه‌شده در بخش بعدی توجه کنید.   

چند راه‌کار ساده برای مقابله با ترس ها در زندگی

–      با ترس‌های خود مواجه شوید. باید ضمن پذیرش مشکل، سعی کنید با اتخاذ راه‌حل مناسب مشکلات خود را برطرف کنید.

–         خود را بیشتر بشناسید.

–         ورزش کنید.

–         استراحت کافی داشته باشید.

–         تغذیه سالم داشته باشید.

–         درصورت نیاز در جلسات گفتار درمانی با یک متخصص شرکت کنید.

کلام آخر

در این مطلب ضمن پرداختن به موضوع حس ترس در زندگی، به بیان دلیل بروز ترس ها در زندگی نیز پرداختیم. همچنین با ارائه چند راه‌کار ساده، کوشیدیم برای مقابله منطقی با ترس‌ها‌ نیز شما را یاری کنیم. برای مطالعه بیشتر می‌توانید به این لینک نیز مراجعه کنید.

لینک منبع: mentalhealth.org.uk

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.