خواص کشمش برای کودکان

خواص کشمش برای کودکان

یکی از دغدغه‌هایی که اغلب والدین دارند این است که چه خوراکی‌هایی به عنوان میان وعده برای کودکان آن‌ها مناسب‌تر است. آن‌ها به دنبال خوردنی‌هایی هستند که هم سلامت کودکان را تامین نماید هم مضرات خوراکی‌های شیمیایی را نداشته باشد.

خواص کشمش برای همه

کشمش‌ یکی از میان وعده‌هایی است که حاوی فیبر بالایی است. به همین دلیل می‌توان گفت برای همه مناسب است. به دلیل همین فیبر نمی‌توان از خواص کشمش برای لاغری چشم‌پوشی کرد. از طرفی این میان وعده‌ی خوشمزه حاوی مقدار زیادی آهن است. از مزایای آن این است که با وجود شیرین بودن، اما حاوی قندهای مصنوعی نیست. اما به دلیل دارا بودن قندهای طبیعی، نباید در خوردن آن زیاده‌روی نمود. 

آیا این ماده، که برای بزرگسالان فواید زیادی دارد، برای کودکان نیز مفید است؟ آیا می‌توان از این خوردنی جذاب به عنوان میان وعده برای کودکان استفاده نمود؟ با ما همراه باشید.

خواص کشمش برای کودکان

کشمش، یکی از مواد مغذی است که فواید زیادی دارد. این فواید برای کودکان به شرح زیر است:

درمان یبوست: یکی از اصلی‌ترین خواص کشمش برای کودکان، درمان یبوست است. یک مشت کشمش را یک شب در آب بخیسانید و سپس صبح روز بعد، ناشتا به کودک بدهید‌ شیرینی آن کودک را به خود  جذب می‌کند. در کنار آن، حرکات روده تحریک شده و باعث رفع یبوست می‌شود.

منیزیم و پتاسیم: این ماده مغذی سرشار از منیزیم و پتاسیم است. کاری این مواد در بدن ما و به خصوص کودکان می‌کنند این است که اسیدهای بدن را خنثی می‌سازند‌. حتما به خوبی می‌دانید که اگر اسید در خون تجمع یابد می‌تواند منجر به ریزش مو، تشکیل تومور یا مواردی از این دست شود.

درمان کم خونی: از آنجا که کشمش سرشار از آهن است یکی از مفیدترین خوراکی‌ها برای درمان کم خونی محسوب می‌شود. همچنین دارای ویتامین B نیز می‌باشد. ویتامین ب و مس موجود در کشمش به تشکیل گلبول قرمز در کودکان کمک می‌کند.

خواص کشمش

از چه سنی می‌توان از خواص کشمش برای کودکان بهره‌مند شد؟

کودکان از زمانی که بتوانند غذاهای انگشتی را مصرف کنند، می‌توانند کشمش هم بخورند‌. حدود ۸ تا ۹ ماهگی سنی است که کودکان آماده خوردن کشمش می‌شوند. می‌توانید کشمش را به صورت قطعات کوچک‌تر درآورید تا از خوردن آن‌ها لذت ببرد.

کشمش چه مضراتی می‌تواند داشته باشد؟

یکی از مضرات کشمش، شیرین بودن آن است. کشمش شیرین، جویدنی و چسبنده است. پس ممکن است به دندان‌های کودک بچسبد و موجبات خرابی آن‌ها را فراهم نماید. از طرفی با چسبیدن به دندان، به محلی برای تجمع باکتری‌ها تبدیل می‌شود. همین باکتری‌ها با تولید اسید می‌توانند موجب خراب شدن دندان شوند. 

به همین دلیل متخصصان امر بهداشت توصیه می‌کنند از کشمش به عنوان بخشی از وعده‌ی اصلی غذای کودکان استفاده کنید. با این کار باقی خوراکی‌ها باعث کنده شدن کشمش از روی دندان‌ها می‌شوند و در نتیجه باعث ضرر نخواهند شد. اما اگر تصمیم دارید تا از آن به عنوان میان وعده استفاده کنید، قبل از وعده‌ی مسواک زدن آن را توصیه می‌کنند. کودکان بزرگ‌تر به شرط استفاده‌ی مسواک پس از آن هر زمانی از روز که بخواهند می‌توانند از کشمش استفاده کنند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.