علائم کمبود اعتماد به نفس

علائم کمبود اعتماد به نفس

برخی از افراد تصور می‌کنند که کمبود اعتماد به نفس، همان فروتنی است. حال باید بدانید که این دو کاملا با یکدیگر متفاوت هستند. کمبود اعتماد به نفس، آثار مخرب طولانی مدتی دارد. این آثار از رویدادهایی با مقیاس کوچک مانند صحبت نکردن در جمع شروع می‌شود و تا وقایعی در مقیاس‌های وسیع گستردگی دارد. خودآزاری یا عدم توانایی در برقراری ارتباط یا قرار گرفتن در روابط سمی می‌تواند از آثار کمبود اعتماد به نفس محسوب شود. اگر اعتماد به نفس در افراد افزایش یابد، می‌تواند منجر به خودشکوفایی شود. 

شما هر چند وقت یکبار به خاطر اشتباهی که کرده‌اید معذرت خواهی می‌کنید؟ اصلا آیا معذرت خواهی مداوم کافی است یا آثار دیگری بر شما و شخصیت‌تان دارد؟

این معذرت خواهی‌ها می‌تواند اعتماد به نفس شما را تحت‌الشعاع قرار دهد‌. البته اعتماد به نفس اندک نیز می‌تواند حس کم ارزش بودن به شما القا کند. اگر با علائم کمبود اعتماد به نفس آشنا باشید می‌توانید با غلبه بر آن‌ها اعتماد به نفس خود را افزایش دهید. این شما و این علائم کمبود اعتماد به نفس‌.

ناتوانی در اولویت‌بندی نیازها و خواسته‌ها و احساسات خود

با این مشکل بیشتر زمانی مواجه می‌شوید که در مقابل خواسته‌های دیگران قرار می‌گیرید. در نتیجه نمی‌توانید خواسته‌های خود را اولویت‌بندی کنید.

احساس گناه در انجام کارهای روزمره از علائم کمبود اعتماد به نفس

اغلب افرادی که دارای کمبود اعتماد به نفس هستند، برای کارهای روزمره یا مواردی که هیچ مسئولیتی در قبال آن‌ها ندارند، مدام معذرت خواهی و احساس گناه می‌کنند‌. 

احساس گناه در انجام کارهای روزانه

افرادی که کمبود اعتماد به نفس دارند، حس استحقاق و لیاقت ندارند

این مشکل زمانی که ریشه در شخصیت فرد داشته باشد، می‌تواند باعث شود فرد در روابط سمی یا ناتمام گرفتار شود و اغلب در مشاغل نامطلوب و کم درآمد یا پایین مشغول به کار شود.

مشکل در تصمیم‌گیری و انتخاب

این افراد نمی‌توانند به درستی انتخاب و در شرایط بحرانی تصمیم‌گیری کنند. از طرف دیگر حتی پس از انتخاب هم نمی‌توانند پای انتخاب خود بایستند. 

نداشتن مرزبندی مشخص

زمانی که فرد نمی‌تواند مرزبندی مشخصی برای خود و خواسته‌هایش داشته باشد، هم می‌تواند آسیب بزند هم می‌تواند خود آسیب ببیند.

ارائه‌ی خدمات بیش از حد برای دیگران

افرادی که با کمبود اعتماد به نفس روبرو هستند، برای جلب نظر دیگران مدام خدمات بیش از حدی را به دیگران ارائه می‌دهند یا برای آن‌ها هدایایی می‌خرند‌. آن‌ها ناخودآگاه تلاش می‌کنند با جلب تایید دیگران، اعتماد به نفس خود را افزایش دهند.

نظر منفی درباره‌ی خود

این افراد اغلب تصور می‌کنند که آن‌طور که هستند توسط دیگران شناخته نمی‌شوند. یا دیگران آن‌ها را همان‌طور که هستند دوست ندارند و نمی‌پذیرند.

تفکر منفی

حدیث نفس انتقادی

این افراد مدام با خود تند و یا به صورت انتقادی صحبت می‌کنند و حدیث نفس منفی با خود دارند.

مطیع بودن

افراد با کمبود اعتماد به نفس، اغلب مطیع دیگران هستند. این افراد سکان کشتی خود را به دست دیگران می‌سپارند. در نتیجه به گونه‌ای می‌پوشند، رفتار و زندگی می‌کنند که دیگران برای آن‌ها تصمیم می‌گیرند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.