ترس از شکست در نتورک

ترس از شکست در نتورک

ترس، بخشی از ماهیت وجود بشر است و همه ما در زندگی خود با ترس‌های متعددی مواجه هستیم و بی تعارف هیچکس نمی‌تواند بدون ترس زندگی کند. اما برخی ترس‌ها مستقیما فعالیت تجاری ما را هدف گرفته‌اند که بایستی دقیق‌تر آنها را زیر ذره‌بین بگذاریم. نتورک یکی از کارهایی هست که بعضی مردم هیچ‌وقت نمی‌پسندند. بعضی افراد هم نسبت به آن بی تفاوتند. نکته جالب توجه اینکه  چرا ترس از شکست در نتورک حتی در بعضی فعالان آن نیز غالب است. این را حتی در صحبت‌های جسته و گریخته با فعالان نتورک نیز می‌توان دید. اما چیزی که برایم جالب آمد این است که نتورک فقط شبکه‌سازی است پس چرا نمی‌خواهند انجامش دهند؟

در ذهن خودمان، تصور نتورکر از خودمان نداریم

همه ما در زندگی حرفه‌ای با شخصی روبرو شده‌ایم که آنقدر مودبانه کارت ویزیت را دست مشتری می‌دهند که با علاقه بگیرد. از طرفی همه ما نتورکری دیده‌ایم که به امید یک “فرصت” خودش را به جمعی تحمیل می‌کند و باور کنید هیچکس نمی‌خواهد جای خودش را با او عوض کند. نتورک فقط راه جمع کردن شماره تماس، پیدا کردن سرنخ و فروش چیزها نیست .در واقع، نتورک ساختن رابطه‌ای بلند مدت است؛ نشان دادن این نکته به دیگران که شما ارزش شناخته شدن دارید. نتورک فرصت شماست که به دیگران نشان بدهید شما می‌توانید زندگی آن‌ها را بهبود بخشید.

مهم نیست محصولی برای فروش دارید یا خدمتی به مشتری ارائه می‌دهید، حتی مهم نیست موفق به جذب مشتری می‌شوید یا خیر.چه چیزی مهم است؟ این مهم است که شما شبکه‌ای ارتباطی دارید. اطلاعات مناسب از افرادی که با آن‌ها در تماس هستید. این چیزی است که شما می‌دانید. این اطلاعات و شبکه ممکن است برای کسی ارزشمند باشد. ممکن است سرنوشت یک استارت آپ با همان سرنخ‌های فروشی که شما می‌شناسید عوض شود.

پس مرتبه بعدی که کسی به شما گفت «نتورکی» اینطور فکر کنید که بالاخره کسی هست که اطلاعات شما برای کارش مفید باشد. بهترین راه پیروزی بر این ترس فکر به چیزی است که می‌دهید، نه چیزی که می‌گیرید. در این شبکه سازی شما ارتباط با خودتان را به اشتراک می گذارید. شما مسیرهای ارتباط با خودتان را به دیگران ارایه می‌دهید. خرید و فروش را از ذهن خودتان بیرون کنید و سوال بپرسید و با مردم بیشتر ارتباط برقرار کنید. فعالیت‌ها، دغدغه‌ها و تخصص‌های افراد را بهتر بشناسید. مطمئن باشید زیاد طول نمی‌کشد تا راه کمک به مردم را پیدا کنید و روابط بلند مدت از همانجا شروع می‌شوند.

در ذهن خودمان، تصور نتورکر از خودمان نداریم

حس می‌کنید که نباید نتورکر باشید

در اعماق وجود، بیشتر ما این حس را داشتیم که «من نباید اینجا باشم». شاید حس کردید که من قرار نیست به دانشگاه بروم، یا من قرار نیست کارآفرین باشم، مهندس باشم یا یک مدیر عامل. 

مطالعات نشان می‌دهند 80% افراد بالغ با این حس ترس از شکست دست‌وپنجه نرم می‌کنند. به عبارت دیگر، تقریبا همه حس شما را دارند. پس نگذارید این ترس از شکست مانع از شبکه‌سازی شما شود. مرتبه بعدی که به کنفرانسی رفتید و حس کردید نباید آنجا باشید به این فکر کنید که در سالن تقریبا همه حس شما را دارند، مسئول انتظامات، مدیر برنامه، مجری و… بعدازآن یک‌لحظه از جمع فاصله بگیرید، نفس عمیق بکشید، ژست بدنی خودتان را مرتب کنید و با اعتمادبه‌نفس به‌جای خودتان برگردید.

اگر این ترس از شکست در نتورک زیاد تکرار شد، یک همراه با خودتان ببرید. همراه داشتن شخصی آشنا در محیط نتورک باعث احساس تعلق بیشتر می‌شود. از طرفی برای آشنایی بهتراست همراهتان را به دیگران معرفی کنید و شخص دیگر نیز همراهش را معرفی می‌کند و صحبت آغاز می‌شود.

منبع: فوربس

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.