فواید و خواص کشمش برای سلامتی

فواید و خواص کشمش برای سلامتی

کشمش، با وجود اندازه‌ کوچکی که دارد، سرشار از انرژی، فیبر، مواد معدنی و ویتامین‌ها است. اگرچه این میوه خشک‌شده و مقوی ممکن است به ذائقه برخی از افراد خوش نیاید، اما با دانستن فواید فوق‌العاده و شگفت‌انگیزی که دارد، به احتمال بسیار زیاد نظر آن‌ها نیز جلب خواهد شد. در این مطلب، به معرفی برخی از فواید و خواص کشمش برای سلامتی می‌‌پردازیم. 

کالری کشمش

 نصف فنجان کشمش، حدود 217 کالری و 47 گرم قند دارد. برای درک بهتر میزان قند و کالری موجود در کشمش، باید بدانید که یک قوطی نوشابه، حدود 150 کالری و 33 گرم قند دارد. بنابراین‌ نباید کشمش را یک غذای کم کالری یا کم قند در نظر بگیرید و باید به میزان کشمشی که درهر وعده می‌‌خورید، توجه داشته باشید. 

کشمش‌ برای ورزشکاران استقامتی، یک منبع سرشار از کربوهیدرات‌ها محسوب می‌شود و می‌تواند در کمترین زمان ممکن، عملکرد آن‌ها را بهبود ببخشد.

کالری کشمش

ارزش غذایی کشمش

• اگر به دنبال کاهش وزن هستید، کشمش می‌تواند به عنوان یک منبع سرشار از فیبر، به دفع شما کمک کرده و روند کاهش وزنتان را تسریع کند. نصف فنجان کشمش، حدود 3.3 گرم فیبر دارد که 10 تا 24 درصد از نیاز روزانه بدن به این ماده معدنی را تامین می‌کند. فیبر، روی کاهش میزان کلسترول بدن نیز تاثیر مستقیم دارد.

• از دیگر فواید و خواص کشمش، می‌توان به وجود ماده حیاتی آهن اشاره کرد. کشمش به عنوان یک منبع غنی از آهن، به ساخت گلبول‌های قرمز خون و هم‌چنین انتقال اکسیژن به سلول‌های بدن کمک می‌کند. بنابراین مصرف روزانه چند عدد کشمش به تمام افراد، به خصوص به بانوان، توصیه می‌شود.

• همه می‌دانیم که بدن برای حفظ ساختار استخوان‌ها و دندان‌ها، به کلسیم به عنوان یک ماده غذایی موثر و مهم نیازمند است. هر یک و نیم فنجان کشمش، حدود 45 میلی‌گرم کلسیم دارد که این میزان می‌تواند، 4 درصد از نیاز روزانه بدن به کلسیم را تامین کند. بانوانی که به سن یائسگی نزدیک هستند و یا یائسه شده‌اند، می‌توانند با خوردن کشمش به عنوان میان وعده، از پوکی استخوان جلوگیری کنند.

• کشمش یک منبع استثنایی از ماده شیمیایی طبیعی به نام فیتونوترینت است. این ماده جزو آنتی‌اکسیدان‌های بسیار قوی محسوب می‌شود و با حذف رادیکال‌های آزاد خون، مانع از بروز انواع بیماری‌هایی مثل سرطان و یا سکته قلبی می‌شود. رادیکال‌های آزاد، باعث آسیب به سلول‌ها و تغییر در ساختار DNA  می‌شوند.

• با وجود مواد شیمیایی گیاهی که درون کشمش وجود دارد، می‌توانید به جنگ باکتری‌های موجود در دهان نیز بروید. این مواد که اسید اولئانولیک یکی از آن‌ها است، نقش مهمی در محافظت از دندان‌ها در برابر پوسیدگی و شکنندگی دارند. شما می‌توانید با خوردن کشمش به عنوان میان وعده، لبخندتان را زیبا و سالم نگهدارید.

ارزش غذایی کشمش

سخن آخر

در این متن تلاش کردیم تا حد امکان به معرفی مهم‌ترین فواید و خواص کشمش بپردازیم. امیدوارم شما دوست عزیز نیز، این دانه کوچک و موثر را به عنوان یک مکمل عالی، در برنامه غذایی خود گنجانده و از آن برای تامین مواد مورد نیاز بدنمان، استفاده کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.