مدیریت استرس در دوران کرونا

مدیریت استرس در دوران کرونا

پاندمیک کووید-19 بر زندگی همه ما تأثیرات فراوانی گذاشته است. بسیاری از ما با چالش‌هایی مواجه می‌شویم که ممکن است استرس‌زا و خارج از حد توان ما باشند. این موقعیت‌های استرس‌زا می‌توانند احساسات منفی زیادی را در بین افراد بزرگسال و یا حتی کودکان ایجاد نمایند. اقدامات اجتماعی مانند رعایت فاصله اجتماعی که برای مقابله با کرونا در نظر‌گرفته شده است، برای جلوگیری از انتشار ویروس کرونا بسیار حیاتی هستند. اما این اقدامات می‌توانند احساس تنهایی و انزوا را نیز در ما ایجاد کنند. بنابراین یادگیری روش‌هایی که می‌تواند در مدیریت استرس در دوران کرونا نقش اساسی داشته باشند، بسیار ضروری است.

در ادامه این مقاله قصد داریم تا به معرفی این روش‌ها بپردازیم. از آنجایی که یادگیری این روش‌ها می‌تواند قدرت تاب‌آوری را در شما و اطرافیان‌تان افزایش دهد، پیشنهاد می‌کنیم حتما این مطلب را تا انتها مطالعه کنید.  

تأثیر استرس در دوران کرونا

تاثیر استرس در دوران کرونا

شاید در نگاه اول به نظر برسد که استرس در دوران کرونا موضوعی چندان جدی و مهم نیست. اما جالب است بدانید که استرس در برخی از افراد مخصوصا در صورت ادامه طولانی مدت آن، می‌تواند عوارض قابل توجهی را به دنبال داشته باشد. 

بنابراین قبل از معرفی روش‌های مدیریت استرس در دوران کرونا، بهتر است به بیان تأثیرات استرس بپردازیم. برخی از اثراتی که استرس می‌تواند به دنبال داشته باشد، عبارتند از:

–         ایجاد احساس ترس، عصبانیت، غم، پریشانی، بی‌حسی یا خستگی

–         تغییر در اشتها، انرژی، خواسته‌ها و علایق

–         مشکل در تمرکز و تصمیم‌گیری

–         مشکل در خوابیدن یا کابوس دیدن

–         واکنش‌های فیزیکی مانند سردرد، دردهای بدن، مشکلات معده

–         تشدید مشکلات مزمن سلامتی

–         بدتر شدن شرایط بهداشت روانی

–         افزایش استعمال دخانیات

استرس داشتن، نگرانی، اندوه و پریشانی همگی از جمله احساسات طبیعی در بدن هستند که به عنوان واکنش بدن در برابر موقعیت‌های خارجی مانند شیوع بیماری کرونا، بروز پیدا می‌کنند. اما برای مقابله با این حالت‌های ناخواسته و منفی، روش‌هایی نیز وجود دارد. در ادامه به روش‌هایی اشاره می‌کنیم که به مدیریت استرس در دوران کرونا کمک می‌کنند.

روش‌های مدیریت استرس در دوران کرونا کدامند؟

روش‌های مدیریت استرس

–         در خواندن، شنیدن و یا تماشای اخبار وقفه ایجاد کنید. اخبار می‌تواند از هر منبعی دریافت شود. به عنوان مثال شبکه‌های اجتماعی یکی از منابعی هستند که امروزه به طور متداول مورد استفاده قرار می‌گیرند.

این موضوع که همواره از جدیدترین اخبار مطلع باشید خوب است. اما شنیدن خبر درباره کرونا آن هم به صورت مداوم، می‌تواند تا حدی آشفته کننده باشد. پیشنهاد می‌کنیم دفعات تماشای اخبار در روز را کاهش دهید و تنها از یک منبع برای اطلاع از اخبار جدید استفاده کنید.

–         مراقب بدن خود باشید. نفس عمیق بکشید، ورزش کنید. از وعده‌های غذایی سالم استفاده کنید. به طور منظم ورزش کنید. به اندازه کافی بخوابید. از مصرف دخانیات خودداری کنید.

        زمانی را به استراحت اختصاص دهید. اگر جز افرادی هستید که بیشتر وقت خود را صرف انجام کارهای دشوار و استرس‌زا می‌کنند، لطفا کمی دست نگه دارید. بهتر است مدت زمانی را در طول روز به خود اختصاص دهید و دست از کار بکشید.

–         با دیگران در ارتباط باشید. می‌توانید با عزیزان خود درباره احساس ترس و استرس خود صحبت کنید. همچنین می‌توانید از طریق شبکه‌های اجتماعی با دوستان خود نیز در ارتباط باشید.

لینک منبع: cdc.gov

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.