چگونه در رابطه عاطفی به احساس امنیت دست پیدا کنیم؟

چگونه در رابطه عاطفی به احساس امنیت دست پیدا کنیم؟

احساس امنیت عاطفی به معنای این است که دو فردی که با یکدیگر در رابطه‌ای عاطفی هستند، بتوانند بدون ترس خود را ابراز کنند‌. آن‌ها باید بتوانند افکار، احساسات و ایده‌ها را بیان کنند. دو طرف نباید نگران باشند که با بیان احساسات خود کنار گذاشته شوند، مورد تمسخر و انتقاد قرار گیرند و نتوانند رفتار یا گفتاری داشته باشند که به آن ها حس راحتی در رابطه را داشته باشند‌.

برای دست یافتن به این حس، می‌توانید از این روش‌ها استفاده کنید‌ با ما همراه باشید.

برای دسترسی به احساس امنیت از عبارت من استفاده کنید

برای رسیدن به این عبارت باید از این فرمول استفاده کنید: من وقتی کار x را انجام می‌دهم+ احساس+ (احساسی که دارید)+ دارم+ زیرا+ به …. نیاز دارم.

وقتی دو نفر در یک رابطه‌ی عاطفی با یکدیگر دچار تعارض می‌شوند، اغلب تلاش می‌کنند که با گفتن جملاتی نظیر «تو مقصر هستی» یا «تو این اشتباه را کردی» شریک خود را سرزنش کنند‌. اما وقتی بگویید «من این کار را کردم» ناخودآگاه، مسئولیت خود را در به وجود آمدن تعارض متوجه می‌شوید و مشکل خود را گردن می‌گیرید.

وقتی طرفین در مورد مسئله‌ای با یکدیگر رفتار می‌کنند، اغلب با جمله‌ی تو هستی یا تو کردی، جمله را پایان می‌دهید یا آغاز می‌کنید. با این کار تلاش می‌کنید تا شریک خود را سرزنش کنید. وقتی با من جمله را تغییر می‌دهید، مسئولیت خود را به گردن می‌گیرید.

از جملات مطلق و قطعی بپرهیزید

اغلب زوج‌ها در زمانی که ناراحت هستند به طور ناخودآگاه از جملات مطلق استفاده می‌کنند. مثلا ممکن است بگویند تو هرگز برای من گل نمی‌خری.

اصولا هیچ مسئله‌ی مطلقی وجود ندارد و البته دقیق نیست. زندگی جریان دارد و زبان مطلق، باعث می‌شود تا ظرافت‌های زندگی نادیده گرفته شود. زمانی که از جملات مطلق استفاده می‌کنید طرف مقابل را در حالت دفاع قرار می‌دهید. این امر نه تنها درگیری را تشدید می‌کند، بلکه وضعیت را بغرنج‌تر می‌کند.

گوش کنید تا بفهمید، سعی نکنید تا متقاعد شوید

گوش کنید تا بفهمید، سعی نکنید تا متقاعد شوید

زوج‌ها اغلب سعی می‌کنند تا یکدیگر را متقاعد کنند که طرز فکر آن‌ها درست است. غافل از این‌که این کار منجر به قطع رابطه می‌شود‌. از طرفی باعث می‌شود تا فرد تصور کند که یکی از کارهای ناامنی که باعث می‌شود تا رابطه مخدوش شود، بیان طرز فکر است.

اما اگر تنها به طرز فکر طرف مقابل خود گوش کنید وسعی کنید او را بفهمید، احساس امنیت را به او منتقل می‌کنید. ذهن خود را در برابر ایده‌های جدید باز می‌گذارید و باعث می‌شوید تا در طرف مقابل هم این احساس شنیده شدن و درک شدن ایجاد شود.

خود آگاهی داشته باشید

کافی است بدانید کدام ابزارها به شما احساس تسکین را می‌دهند‌. در این صورت اجازه نمی‌دهید که در طول مکالمه احساسات بر شما غلبه کنند و مکالمه را پیش ببرند‌. وقتی از ابزارهایی استفاده نمی‌کنید که شما را آرام می‌کند، به جای این‌که در صحبت‌های طرف مقابلتان تامل کنید، بیشتر واکنش هیجانی نشان می‌دهید. همین امر باعث می‌شود تا نتوانید طبق گزینه‌ی قبلی گوش دهید و احساس امنیت را در طرفتان ایجاد کنید.

وقتی هر دو شریک در رابطه محدودیت‌های خود را بشناسند، طرف مقابل بدون ترس از ابراز احساسات خود، می‌تواند در رابطه احساسات، افکار و ایده‌های خود را بیان کند‌. در ضمن مطمئن است که طرف مقابل نیز تحمل شنیدن دارد.

بهتر است قبل از ورود به رابطه خود را بشناسید‌. پس از آن نیز فرد مقابلتان را بشناسید. سعی کنید احساس امنیت را به طرف مقابلتان القا کنید

لینک منبع: darciemft.medium.com

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.